• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Monique writes a blog in the new online Dutch magazine Beauty036

On the 1st of February 2016 the first online edition came out of the Dutch beauty- and lifestyle magazine Beauty036.

This beautiful magazine comes out four times a year and Monique is one of the regular writers. Please have a look at www.beauty036.nl for the complete magazine. Here you can already read Monique's column. Sorry for the Dutch language...

Monique Bart, 44 jaar, moeder van Joe (11) en Kate (6), eigenaresse van B&B Guesthouse Casa Verdazul, vinoloog, occasioneel event- & wedding planner en sinds 2005 woonachtig in het mooiste plekje onder de Portugese zon: Casa Verdazul - Tavira - Oost-Algarve - Portugal.

Het mooiste plekje onder de Portugese zon...

Zo luidde de eerste reclame uiting van B&B Guesthouse Casa Verdazul. Ik praat nu over 2005, en de hele casa stond toen nog in het stof en de steigers. Maar dat het hét mooiste plekje onder de Portugese zon zou worden stond voor mij als een paal boven water. En nu, anno 2016, staat nog steeds dezelfde slogan op de visitekaartjes. Alle stof is opgetrokken en de slogan doet Casa Verdazul nog steeds eer aan. En niet alleen Casa Verdazul maar de gehele Oost-Algarve.

Mijn eerste kennismaking met Oost-Algarve was lang, lang geleden. Mijn toenmalige vriendje was van Portugese komaf en vanaf mijn eerste aankomst op Faro luchthaven voelde ik me hier thuis en werd ik opnieuw verliefd. Verliefd op het land, op de specifieke geur van de bloesem van de sinaasappelbomen die de hele Algarve leek te bedwelmen, op de eenvoudige maar (h)eerlijke Portugese keuken, op de zee met haar vele kleurschakeringen, op de langgerekte zandstranden en op de enorme warmte en gastvrijheid van de Portugezen zelf. De liefde voor het vriendje ging voorbij, maar de liefde voor het land bleef.

In 2005 'landde' ik met mijn gezin, waaronder zoon Joe van toen bijna 2, in dit nog ongerepte gedeelte van Algarve. Inmiddels is Joe 11 en kreeg hij in 2009 een zusje Kate. Twee opvallende blonde kinderen tussen de overwegend donkere Portugese koppies, beiden vloeiend in Nederlands, Portugees en Engels. Wat een rijkdom!

Veel van mijn gasten zijn nieuwsgierig naar hét verhaal achter Casa Verdazul, over hoe ik hier terecht gekomen ben en het waarom. Graag vertel ik jullie daar in de volgende editie van Beauty036 meer over.

Nu al nieuwsgierig geworden naar Casa Verdazul en haar omgeving? Neem snel een kijkje op de website!

Al het fotowerk op de site is van de hand van de Nederlandse fotograaf Ron Isarin, tevens woonachtig in omgeving Tavira. Ook fotografeerde hij mijn dochter Kate al in de eerste uurtjes na haar geboorte en is zij sindsdien een gewild model. Ron maakte al vele fotoshoots van mijn gasten, allen in een mooie en typisch Portugese setting.

 

 

 

 

Get Married in the Algarve

Weather in Tavira

Hire a Bike


Follow us on Facebook

Facebook Image